Bucureşti, 24 ianuarie 2019 – Olympus lansează noul model de cameră OM-D E-M1X: proiectată pentru a ține cont de nevoile utilizatorilor profesioniști

Posted by  person  schedule   rate_review  0 Comments

La doi ani după introducerea unui reper de referință în categoria camerelor profesionale prin OM-D E-M1 Mark II, noile obiective M.Zuiko PRO și lansarea serviciului Olympus PRO, noul E-M1X va fi adăugat acum ofertei Olympus care se adresează utilizatorilor profesioniști.

 

Având grip vertical integrat, un corp ce beneficiază de cel mai bun sistem de protecție din lume2  împotriva prafului, stropirii și înghețului și alte numeroasele noi caracteristici solicitate de fotografi profesioniști, E-M1X oferă un control fără precedent, ergonomie și stabilitate, precum și rezultate profesionale în orice condiții de vreme.

 

Folosind un nou senzor giroscopic, Olympus a îmbunătățiti renumitul său sistemul de stabilizare a imaginii pe 5 axe la un nou nivel reușind compensarea cu până la 7.5 trepte de expunere1.

 

Sistemul de focalizare automată a fost reproiectat în întregime, oferind puncte de focalizare suplimentare și o nouă funcție de detectare inteligentă a subiectului pentru a urmări automat anumite subiecte. Capabilitățile de fotografiere la mare viteză au fost îmbunătățite și a fost adăugată fotografierea cu efect anti-pâlpâire. Îmbunătățirile suplimentare aduse includ și fotografierea High Res din mână, funcționalitatea de filtru Live ND, precum și un meniu personalizabil, capabilitatea de alimentare și încărcare prin portul USB și două sloturi pentru carduri SD UHS II. În combinație cu obiectivele de înaltă calitate M.Zuiko, cu noul bliț wireless și software-ul de gestionare a imaginii "Olympus Workspace", E-M1X este instrumentul perfect pentru a obține rezultate profesionale și a lucra cu acestea.

 

Un nou standard în durabilitate, siguranță și operabilitate

Cu un grip vertical integrat, E-M1X oferă acel plus de siguranță în manipulare și fiabilitate, pe care mulți profesioniști îl căutau. Deoarece designul este același atât pentru gripul vertical, cât și pentru cel orizontal, utilizatorii se vor bucura de aceleași mișcări intuitive ale mâinilor atât în fotografierea în mod portret, cât și în mod peisaj.

 

Dispunerea, forma și înălțimea tuturor butoanelor și comutatoarelor au fost complet reproiectate pentru a oferi acel control care să permită utilizatorilor să se concentreze asupra încadrării imaginii folosind vizorul - care dispune acum de un nou design optic, cu factor de mărire de 0.83x (echivalentul a 35mm). Un selector multiplu de tip joystick este inclus atât în poziția orizontală, cât și în cea verticală, astfel încât utilizatorii să poată modifica rapid zonele de focalizare. În plus față de pârghia de blocare standard, pârghia poate fi comutată acum și în modul C-lock pentru a permite blocarea comenzilor în poziție verticală și blocarea doar a comenzilor selectate.

 

Datorită renumitului sistem de etanșare OM-D – care a fost îmbunătățit la E-M1X și care îl face cel mai bun din lume la acest moment - camera a trecut cu brio testele interne2 Olympus împotriva stropirii, care sunt mai riguroase decât IPX1, permițând utilizatorilor să fotografieze în cele mai severe condiții meteo. Rezistența la praf, stropire și îngheț2 este menținută chiar și atunci când conectați o telecomandă, un microfon sau căști.

 

Sistemul cu senzori pentru reducerea prafului este dotat acum cu un filtru cu unde supersonice (SSWF) îmbunătățit cu o acoperire specială, care vibrează de 30.000 de ori pe secundă, reducând și mai mult, cu până la 10x, posibilitatea ca praful sau murdăria să compromită fotografiile și echipamentul. Alte caracteristici care îmbunătățesc durabilitatea și fiabilitatea camerei includ o construcţie a acesteia care disipează căldura la înregistrarea de filme și în timpul fotografierii secvențiale și, de asemenea, o durată de viață de clasă net superioară a obturatorului, de 400.000 de acționări.

 

La E-M1X, datorită unui sistem de inserție de tip cartuș pentru doi acumulatori de tip BLH-1 (utilizat și la E-M1 Mark II), utilizatorii pot capta acum până la 2.580 de imagini înainte de a fi necesară reîncărcarea acestora. Dispunând de un sistem de alimentare și încarcare prin USB de tip USB Power Delivery (USB-PD), de la surse cu putere de până la 100 W, cei doi acumulatori din corpul camerei pot fi încărcați complet în aproximativ două ore.

 

Sistem de focalizare automată re-dezvoltat, pentru confort, viteză și precizie optime

Sistemul AF de la OM-D a fost complet reproiectat pentru E-M1X: construit pe senzorul AF cu detecție de fază, cu 121 de puncte în cruce, al OM-D E-M1 Mark II, algoritmul AF a fost regândit și a fost mult îmbunătățit. Mai mult, E-M1X utilizează informațiile AF din imagini deja înregistrate pentru a permite urmărirea rapidă a mișcărilor imprevizibile ale subiectului și a modificărilor de viteză ale subiectului.

 

La OM-D E-M1X sunt disponibile diferite setări AF suplimentare, inclusiv diferite moduri țintă AF (acum existând și grupuri cu 25 de puncte de focalizare) și setări personalizate ale poziției zonei AF atunci când țineți camera vertical sau orizontal. Punctele de focalizare pot fi mutate rapid cu noul selector multiplu (joystick).

 

O nouă caracteristică de detectare inteligentă a subiectului permite sistemului AF să detecteze automat subiecte specifice (motoare sport, aeronave, trenuri), focalizând și urmărind zona optimă, astfel încât utilizatorii să se poată concentra în întregime asupra compoziției.

 

Cu un sistem AF cu modificarea limitei în lumină scăzută ce permite reducerea a până la -6 EV trepte de expunere, E-M1X vă scapă de grijile fotografierii în lumină slabă

 

Performanță de mare viteză și o calitate excelentă a imaginii

Viteza și calitatea imaginii noului E-M1X sunt date de senzorul MOS de 20.4 MP live care dispune de o nouă acoperire ce conferă o mai bună sensibilitate, precum și de cele două procesoare de imagine de mare viteză TruPicVIII ce îmbunătățesc factorii fundamentali de performanță, precum ar fi timpul de pornire și timpul de revenire din modul de repaus. Design-ul cu două procesoare contribuie nu numai la creșterea rapidităţii, ci și la suportul pentru două sloturi pentru carduri SD UHS-II de mare viteză, permițând utilizarea celor mai recente funcții de fotografiere, cum ar fi Fotografia High Res din mână, filtrul Live ND și focalizarea automată cu detectarea inteligentă a subiectului.

 

La E-M1X, inginerii Olympus au dus sistemul de stabilizare a imaginii cu încă un pas în față: prin introducerea unui senzor giroscopic re-dezvoltat, camera dispune acum de cel mai performant sistem de compensare din lume. În combinație cu un obiectiv M.Zuiko IS PRO, această tehnologie permite sincronizarea sistemulului de stabilizare a imaginii pe 5 axe IS și compensarea a până la aprox. 7.5 trepte de expunere1, eliminând necesitatea utilizării unui trepied și facilitând fotografierea liberă, din mână, în condiții diverse.

 

Cu blocarea AF, E-M1X oferă posibilitatea de fotografiere secvențială de mare viteză cu maxim 60 de cadre pe secundă, pentru captarea acelor momente de fracţiuni de secundă pe care ochiul uman nu le poate vedea. Cu activarea urmăririi AF/AE, se poate ajunge la maximum 18 cps.

 

Modul Pro Capture al camerei oferă posibilitatea înregistrării a până la 35 de cadre retroactiv de la momentul acționării complete a butonului de declanșare, în timpul fotografierii. Această caracteristică a fost deja apreciată când a fost introdusă pe modelul OM-D E-M1 Mark II și este ideală pentru fotografia de acțiune, pentru a capta cadre cu subiecți a căror mișcare este imprevizibilă.

 

În plus față de imaginile de înaltă rezoluție de max 80MP care pot fi captate la fotografierea High Res cu trepied, la E-M1X este disponibilă facilitatea de a face fotografii HighRes din mână: concepută pentru fotografii care nu doresc să fie limitați de utilizarea unui trepied, prin această funcție se generează o singură fotografie de înaltă rezoluție echivalentă uneia captată cu un senzor de 50M - fără urme de neclarități cauzate de mișcarea mâinii.

 

O nouă funcționalitate Live ND încorporează efecte de fotografiere cu timpi lungi ca și cum ați folosi un filtru ND. Scena poate fi revizuită în vizor și efectul poate fi editat înainte ca utilizatorii să facă fotografia. Efectele pot fi setate pe cinci nivele: ND2 (echivalent unei trepte de expunere), ND4 (2 trepte), ND8 (3 trepte), ND16 (4 trepte) și ND32 (5 trepte).

 

Capabilități de filmare și alte caracteristici

În plus față de fotografiile de calitate profesională, noul E-M1X este un maestru al filmării, dispunând de toate caracteristicile suplimentare necesare, pentru ca videografii să capteze momentele exact aşa cum se întâmplă.

Cu un format de film de înaltă calitate Cinema 4K (C4K, 4096 x 2160), videografii au la dispoziție nu doar cea mai mare rezoluție de înregistrare din prezent, dar și o mai mare flexibilitate în ceea ce privește procesul de postproducție.

Puternicul sistem de stabilizare pe 5 axe IS și stabilizarea electronică permit înregistrări video rafinate 4K și C4K, din mână, cu trei nivele selectabile pentru compensarea mișcării, în funcție de poziția și mișcarea fotografului.

Pentru a contracara schimbarea condițiilor de iluminare tipice în timpul filmărilor de documentare și din natură, E-M1X suportă fotografierea cu log.

OM-Log400 oferă filmări fără pierderi de detalii în zonele cu foarte multă umbră sau lumină și o mai mare libertate pentru creativitatea video prin gradarea culorilor.

În plus, filmările de mare viteză cu 120cps sunt suportate acum în format Full HD, existând capabilitatea de filmare cu calitate cinematografică, cu percepția unei mişcări lente.

 

OM-D E-M1X conține un senzor GPS încorporat, senzor de temperatură, manometru și busolă, denumite colectiv "senzori de câmp". În plus față de informațiile despre locație, cum ar fi longitudinea și latitudinea, acești senzori detectează și înregistrează temperatura, înălțimea și direcția camerei pentru a adăuga informații detaliate de fotografiere la imagini.

 

Dispunând de caracteristică de fotografiere cu efect anti-pâlpâire, camera detectează frecvența de pâlpâire a surselor de lumină artificială și sincronizează obturatorul pentru a minimiza inconsecvențele de expunere și de culoare între cadrele secvențiale. Detectarea pâlpâiriii suprimă apariţia dungilor, care pot apărea la utilizarea modului silențios (cu obturator electronic) și la înregistrarea filmelor, astfel încât utilizatorii să poată ajusta cu finețe viteza obturatorului.

 

Un nou mod de lucru pentru captură Wi-Fi permite fotografierea asistă de un calculator chiar şi fără cablu și face posibilă transferul wireless al imaginilor către un computer cu software-ul de control al camerei "Olympus Capture".

 

Accesorii selectate

Împreună cu E-M1X, va fi lansat un nou software de management al imaginii, precum și un nou bliț și sisteme de comandă wireless.

 

Software-ul "Olympus Workspace" pentru gestionarea imaginilor

Acest software de gestionare a imaginii oferă funcții de vizualizare autentică și editare a imaginilor, cu diferite fluxuri de lucru pentru fotografii profesioniști. Olympus Workspace poate fi descărcat gratuit pentru utilizatorii care dețin o cameră Olympus

 

 

Bliţ electronic FL-700WR

FL-700WR este un bliţ electronic de înaltă performanță compatibil cu fotografierea wireless prin unde radio. În timpul fotografierii wireless, acesta poate fi utilizat ca un sistem de comandă sau ca un bliţ cu receptor încorporat. Designul compact și ușor oferă o portabilitate excelentă, cu o intensitate ridicată, la un număr director maxim 42 (ISO 100/m). Datorită construcției rezistente la praf, stropire și îngheț (-10 ° C), blițul oferă siguranță atunci când fotografiați într-o varietate de medii, inclusiv în ploaie.

 

Sistem de comandă wireless FC-WR și receptor wireless FR-WR

FC-WR și FR-WR pot controla prin intermediul camerei mai multe unități bliț aflate la distanță, permițând fotografierea wireless cu bliț versatilă. Ca și în cazul blițului FL-700WR, construcția rezistentă la praf, stropire și îngheț (-10° C) permite utilizarea într-o varietate de medii. Sistemul de comandă se poate conecta la trei grupuri și la un număr nelimitat de blițuri.

 

Anunț Olympus de dezvoltare pentru noi obiective tele care permit fotografierea super-tele din mână

Pentru a îmbunătăți capabilitățile de fotografiere tele ale E-M1X, Olympus anunță astăzi dezvoltarea teleobiectivului cu super zoom M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO. De asemenea, este în curs de dezvoltare M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20. Combinarea celor două produse va face posibilă fotografierea super tele din mână la 2000mm (echivalent în format a 35mm). Cu aceste produse, Olympus va extinde în continuare gama sa de super-teleobiective, maximizând avantajele sistemului Micro Four Thirds, cu referire aici la caracteristici precum calitatea excelentă a imaginii, designul compact, ușor și portabilitatea sistemului.

 

Modelul M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO este un super teleobiectiv cu zoom din seria M.Zuiko PRO proiectat pentru performanțe optică excelente într-o formă compactă și ușoară, într-o construcție rezistentă la praf, stropire și îngheț (-10° C) și o portabilitate superioară grație construcției sale compacte. Acesta va dispune de un teleconvertor încorporat de 1.25x, care poate fi extins instantaneu la o distanță focală maximă de 1000mm5 (echivalent în format 35mm). De asemenea, prin încorporarea unui sistem de stabilizare a imaginii IS, obiectivul va suporta sincronizarea cu sistemul de stabilizare pe 5 axe IS atunci când operează împreună cu stabilizarea imaginii din corpului camerei. Teleconverterul încorporat este foarte util, acest super teleobiectiv cu zoom fiind optim de utilizat pentru fotografia wildlife și sportivă. Produsul este programat să fie disponibil la vânzare în 2020.

 

M.Zuiko Digital 2x Teleconverter MC-20 este un teleconvertor care dublează lungimea focală a obiectivului principal și dispune de o performanță excelentă de portabilitate, precum și de rezistanţă la praf, stropire și îngheț (-10° C). Acesta poate fi atașat la M.Zuiko Digital ED 150-400mm F4.5 TC1.25x IS PRO în prezent în curs de dezvoltare, precum și la obiectivele PRO M.Zuiko Digital ED 300mm F4.0 IS PRO și la M.Zuiko Digital ED 40-150mm F2 .8. Acest produs nu doar extinde capabilitatea telefoto, dar, de asemenea, dublează factorul de mărire al obiectivului principal pentru telefotografierea macro. Acest produs este programat să intre în vânzare în vara anului 2019.

Leave a Reply