Coșul meu

Cos
Coșul este gol.

Canon confirmă importanţa Monturii RF, dezvoltând şase obiective noi pentru Sistemul EOS R

Dată: 2019-02-14

Canon confirmă importanţa Monturii RF, dezvoltând şase obiective noi pentru Sistemul EOS R


 

Bucureşti, România, 14 februarie 2019 – Canon Europe, lider mondial în domeniul producţiei de obiective, confirmă din nou importanţa Sistemului EOS R şi a monturii RF, lansate recent, anunţând dezvoltarea a şase obiective full frame care vor fi lansate în 2019, pentru a sărbători atingerea pragului de referinţă de 140 milioane de obiective EF şi RF produse[i]. Redefinind opţiunile pentru fotografiere şi videografie, sistemul inovativ Canon EOS R şi portofoliul existent de obiective RF oferă utilizatorilor instrumentele necesare pentru a-şi îmbunătăţi competenţele şi pentru a realiza fotografii creative, fără limitări.
 

Montura RF - construită de la zero

Construite de la zero, Sistemul EOS R şi Montura RF duc tradiţia sistemului EOS actual la un nou nivel. Ţinând cont de progresele tehnologice şi de opinia utilizatorilor, dezvoltarea sistemului EOS de către Canon anticipează viitoarele nevoi tehnice şi creative ale fotografilor si videografilor. Sistemul EOS R preia cele mai bune părţi din EOS, oferind noi nivele de performaţă, precum şi posibilităţi noi de design pentru obiective şi mai multă creativitate.  Lansată în septembrie 2018, montura de obiectiv RF permite un design optic complet nou, facilitând amplasarea elementelor obiectivelor cât mai aproape de senzor şi direcţionând lumina direct pe senzor. Montura RF îmbunătăţeşte comunicarea şi transferul de energie dintre obiectiv şi aparat şi permite obţinerea celei mai rapide focalizări automate pentru un aparat foto full frame mirrorless[ii]. Distanţa scurtă dintre montură şi senzor, precum şi diametrul acesteia de 54 mm a oferit inginerilor Canon mai multă libertate pentru a putea crea o nouă generaţie de optică - aceste avantaje au oferit echilibrul ideal între dimensiune, imagini de înaltă calitate şi performanţă de top. La dezvoltarea Sistemului EOS R, inginerii Canon au avut în vedere uşurinţa de utilizare şi potenţialul de extindere a portofoliului de obiective pe viitor. Această nouă linie de obiective oferă opţiuni pentru toţi utilizatorii echipamentelor EOS R, indiferent de preferinţele acestora - de la fotografii şi filme, până la peisaje sau nunţi.
 

Şase obiective - fotografiaţi aşa cum doriţi 

Şase obiective RF full frame se află în dezvoltare, acestea urmând să se potrivească nevoilor oricărui utilizator, de la amatori avansaţi la fotografi şi videografi profesionişti, aflaţi toţi în căutarea imaginii perfecte. Continuând linia de obiective optice dezvoltate de Canon, această gamă de obiective va împinge limitele înregistrării creative datorită sistemului optic de ultimă generaţie şi a opţiunii de procesare avansată a imaginilor atât pentru fotografii, cât şi pentru filme.

RF 85mm F1.2L USM este un obiectiv fix mediu-telefoto cu diafragmă mare, care oferă performanţă excelentă pentru fotografii de portret avansaţi şi profesionişti. RF 85mm F1.2L USM DS, dotat cu Defocus Smoothing, este un obiectiv unic de înaltă performanţă, oferind control asupra defocalizării şi un boken plăcut cu o diafragmă ultra-rapidă care ajută la realizarea de portrete uimitoare.  RF 24-70mm F2.8L IS USM este un obiectiv standard cu zoom de înaltă performanţă, dedicat profesioniştilor şi fotografilor entuziaşti, fiind ideal pentru realizarea de portrete, peisaje, documentare sau nunţi.  Oferind o perspectivă grandangulară şi diafragmă rapidă, RF 15-35mm F2.8L IS USM este ideal pentru o paletă diversă de genuri de fotografie, inclusiv pentru fotografie arhitecturală, interioare sau peisaje. Al cincilea obiectiv aflat în dezvoltare, RF 70-200mm F2.8L IS USM, este un obiectiv care nu trebuie să lipsească niciunui fotograf profesionist care fotografiază nunţi, evenimente sportive sau animale sălbatice. Acesta este un obiectiv telefoto mediu cu zoom potrivit mai multor situaţii, oferind în acelaşi timp o diafragmă rapidă. Lista se încheie cu obiectivul RF 24-240mm F4-6.3 IS USM  - partenerul perfect în călătorii - practic şi performant. Acesta este un obiectiv versatil, cu utilizare generală, pentru fotografii sau videografii amatori avansaţi şi care oferă un interval mare de distanţe focale pentru a putea surprinde imagini extraordinare.

 

Dl Issei Morimoto, Vice-Preşedinte Senior al diviziei de Management şi Marketing, Canon Europe, afirmă: „Anul trecut, odată cu lansarea Sistemului EOS R, am prezentat viitorul fotografiei şi videografiei. Astfel, Canon a prezentat principalele avantaje ale sistemului EOS R şi ale Monturii RF - inovaţie, compatibilitate şi calitate. Deoarece producţia noastră de obiective EF şi RF a atins cifra de referinţă de 140 de milioane de unităţi, noua noastră Montură RF deschide o nouă lume de oportunităţi creative pentru toţi fotografii şi videografii, fie că folosesc deja un echipament EOS, că sunt utilizatori noi de EOS R sau că au debutat de curând în lumea full frame. Astăzi, odată cu anunţarea planurilor noastre legate de obiective, ducem mai departe tradiţia dezvoltării de obiective şi ne asumăm un angajament ferm pe viitor, prezentând investiţiile noastre în echipamente full-frame deschizătoare de drumuri. Asigurarea calităţii înalte a imaginii şi excelenţa optică rămân priorităţile noastre majore, iar acestea reprezintă doar primii paşi dintr-o lungă călătorie în care fiecare utilizator Canon poate fi sigur că va obţine fotografia perfectă.“


În completarea familiei full frame

Continuând extinderea gamei de echipamente EOS R, Canon lansează astăzi modelul EOS RP - ideal pentru cei care îşi doresc să treacă de la modelele Canon APS-C la modelele Canon full frame. Acesta este un model compact, uşor şi versatil. Ideal pentru fotografia de călătorie, fotografia de peisaje şi fotografia de portret, EOS RP oferă toate beneficiile Sistemului EOS R, printre care se numără şi cea mai rapidă focalizare automată din lume – iar datorită faptului că este cel mai mic şi mai uşor[iii] aparat foto Canon full frame de până acum, modelul este practic şi uşor de folosit, oferind o calitate impresionantă a imaginii. Având un potenţial mare, fotografii şi videografii amatori avansaţi pot folosi modelul EOS RP pentru îmbunătăţirea competenţelor tehnice şi pentru explorarea creativităţii. În plus, trei adaptoare de montură pentru obiective permit utilizarea a peste 70 de obiective EF şi EF-S împreună cu EOS RP şi împreună cu inovatorul sistem EOS R, adăugând funcţii noi opticii existente şi păstrând în acelaşi timp nivelurile extraordinare de performanţă şi funcţionalitate, caracteristice DSLR-urilor EOS.

Pentru mai multe informaţii despre Sistemul EOS R şi despre dezvoltarea Monturii RF Canon, vizitaţi
https://www.canon.ro/cameras/eos-r-system/ .

 

[i] Cifra de referinţă de 140 milioane reprezintă producţia cumulată la data de 19 decembrie 2018. Această cifră include obiectivele RF şi obiectivele Cinema.

[ii] Valabil la data de 13 februarie 2019, dintre aparatele foto mirrorless digitale cu obiectiv interschimbabil, dotate cu senzor de imagine full frame echivalent 35 mm, cu AF cu detectarea contrastului şi cu AF cu detectarea fazei în planul imaginii. Calculat pe baza rezultatelor obţinute în urma măsurării vitezei AF, conform instrucţiunilor CIPA (diferă în funcţie de condiţiile de utilizare şi de obiectivul folosit). Măsurători efectuate folosind metode interne. Condiţii de măsurare: EV12 (temperatură ambientală/ISO 100), Mod manual, utilizare RF 24-105mm F4 L IS USM (la distanţă focală de 24 mm) cu următoarele setări: obturator declanşat prin folosirea butonului declanşator, AF un punct (AF Centru), AF un cadru

[iii] 485g cu baterie şi card de memorie