Blog Category

Articole Recente

Canon RF 135mm F1.8L IS USM şi bliţul SPEEDLITE EL-5

Posted by  person  schedule   label  Home   rate_review  0 Comments

Obiectivul Canon RF 135mm F1.8L IS USM
şi bliţul SPEEDLITE EL-5 oferă viteză şi lumină
pentru mai multă libertate de creaţie la
fotografierea portretelor şi a evenimentelor


Bucureşti, România, 2 noiembrie 2022 – Canon lansează astăzi obiectivul telefoto fix RF 135mm F1.8L IS USM, ideal pentru realizarea portretelor în condiţii de lumină redusă, precum şi SPEEDLITE EL-5, un bliţ Speedlite de înaltă performanţă care poate fi folosit la numeroase evenimente, inclusiv nunţi. Diafragma rapidă şi luminoasă, f/1.8 şi stabilizatorul optic de imagine încorporat ajută obiectivul RF 135mm F1.8L IS USM să surprindă imagini clare cu fundal estompat, iar distanţa focală mai mare ajută la obţinerea unor portrete deosebite. Având acelaşi design intuitiv ca bliţul EL-1 şi oferind performanţă avansată la un preţ competitiv, bliţul SPEEDLITE EL-5 este accesoriul perfect pentru fotografii profesionişti. De asemenea, Canon anunţă adăugarea unui instrument de procesare a imaginilor într-o reţea neurală pentru software-ul DPP, care va ajuta fotografii să obţină imagini la calitate îmbunătăţită.

Surprindeţi portrete remarcabile cu RF 135mm F1.8L IS USM
Succesorul modelului Canon EF 135mm f/2L USM, obiectivul RF 135mm F1.8L IS USM realizează portrete remarcabile datorită combinaţiei dintre deschiderea f/1.8, diafragma cu 9 lamele şi distanţa focală de 135mm, care crează un efect bokeh superb, comprimând trăsăturile subiectului pentru a obţine cadre incredibile. În acest fel, procesul de fotografiere devine mai confortabil şi relaxant, datorită distanţei mai mari dintre subiect şi fotograf, pentru fotografii cu aspect natural, indiferent că fotograful realizează portrete sau surprinde întregul subiect. RF 135mm F1.8L IS USM este ideal şi pentru imagini cu prim-planuri, cu o distanţă minimă de focalizare de 0,7m care oferă o mărire de 0,26x. RF 135mm F1.8L IS USM foloseşte un stabilizator optic de imagine pentru stabilizare echivalentă până la 5,5 stops, care creşte până la 8 stops când este combinată cu stabilizarea încorporată în aparate , ideal pentru înregistrări în condiţii de lumină scăzută fără trepied.
La fel ca toate obiectivele din gama Canon RF, obiectivul RF 135mm F1.8L IS USM oferă calitate excepţională a imaginii pe întregul cadru. Designul optic avansat include trei elemente UD care asigură rezoluţia înaltă şi reproducerea exactă a culorilor şi reduce aberaţiile cromatice. RF 135mm F1.8L IS USM foloseşte straturi de protecţie ASC şi Super Spectra care reduc la minim apariţia artefactelor sau reflexiilor, iar stratul de protecţie cu fluorură împiedică depunerea murdăriei, astfel încât obiectivul să obţină mereu cele mai clare imagini.
RF 135mm F1.8L IS USM are o greutate redusă şi este foarte uşor de utilizat, putând fi folosit pentru perioade lungi de timp în diferite situaţii, precum nunţi sau evenimente sportive în direct. Motorul Nano USM permite funcţionarea rapidă şi silenţioasă a focalizării automate care, alături de focalizarea pe ochi dezvoltată de Canon , ajută obiectivul RF 135mm F1.8L IS USM să focalizeze pe ochiul unui subiect astfel încât fotograful să se poată concentra pe compoziţie, în special la fotografierea cu profunzime de câmp redusă. RF 135mm F1.8L IS USM este primul obiectiv Canon, exceptând obiectivele supertelefoto, care oferă două butoane pentru funcţiile obiectivului ce pot fi folosite pentru funcţia AF-stop sau pentru alte funcţii. Obiectivul are un inel de control care poate fi personalizat pentru a schimba diverse setări direct de pe obiectiv precum timpul de expunere, diafragma sau ISO. Garniturile din jurul monturii rezistente la praf şi intemperii asigură funcţionarea obiectivului în toate condiţiile.

SPEEDLITE EL-5: un bliţ Speedlite puternic şi uşor de folosit
Oferind numeroase funcţii profesionale, SPEEDLITE EL-5 este un bliţ Speedlite de înaltă performanţă care nu ar trebui să lipsească din kitul niciunui fotograf de evenimente. Cu număr ghid 60 şi un timp incredibil de reîncărcare a bliţului de doar 0,1-1,2 secunde , utilizatorii au acum la îndemnă instrumentul perfect pentru fotografierea evenimentelor pline de acţiune, precum petreceri sau nunţi. De asemenea, acumulatorul Li-ion LP-EL asigură un număr mare de declanşări consecutive, cu până la 85 de declanşări consecutive la putere maximă şi până la 350 de declanşări la putere maximă la o singură încărcare . Pentru situaţiile când este nevoie de lumină mai subtilă, setarea pentru declanşare manuală le permite utilizatorilor să seteze bliţul la 1/1024 din puterea maximă.
Primul bliţ Canon Speedlite care foloseşte conector pentru patina multifuncţională compatibil cu cele mai noi aparate foto din seria EOS R , SPEEDLITE EL-5 are contacte placate cu aur pentru a asigura conectarea impecabilă cu aparatul foto şi o comunicare îmbunătăţită. Pentru performanţă constantă la utilizarea bliţului pentru perioade mai mari de timp, SPEEDLITE EL-5 a fost proiectat cu un sistem de răcire pasiv şi eficient care permite dispersarea mai rapidă a căldurii. La utilizarea în condiţii atmosferice dificile, garniturile de protecţie împotriva prafului şi a intemperiilor le oferă fotografilor încredere că îşi pot continua sesiunea foto.
Proiectat pentru fluxuri de lucru profesionale, SPEEDLITE EL-5 oferă o serie de funcţii precum control radio wireless pentru până la 15 bliţuri Speedlite suplimentare şi funcţia de sincronizare a aparatelor ce permite fotografilor să declanşeze simultan mai multe aparate foto conectate la aceste bliţuri Speedlite. Lumina Dual White LED poate fi folosită ca lumină de modelare sau ca lampă de asistenţă AF, pentru a ajuta la focalizare în condiţii de luminozitate redusă. Cu ajutorul modului bliţ personalizat (C.Flash), utilizatorii pot înregistra setările pentru bliţ (C1, C2, C3) pe Speedlite şi le pot sincroniza cu modurile personalizate ale aparatului foto , iar acestea vor fi considerate presetări pentru a accelera fluxurile de lucru în medii mai complexe. Având acelaşi design şi meniu intuitiv ca EL-1, SPEEDLITE EL-5 foloseşte un joystick şi dispunere similară a butoanelor, dar şi un buton nou (acces direct meniu bliţ) pentru acces uşor la setările meniului Speedlite pe aparat.

Actualizare DPP Cloud
Canon a îmbunătăţit software-ul Digital Photo Professional pentru fotografii avansaţi, oferind acces pe bază de abonament la noul instrument de procesare a imaginilor într-o reţea neurală care îmbunătăţeşte calitatea imaginii prin cloud computing şi tehnologie avansată AI Canon. Fotografii pot îmbunătăţi acurateţea culorilor, pot optimiza informaţia oferită de obiective şi pot reduce zgomotul păstrând detaliile şi claritatea, lucru care nu era posibil anterior la valori ISO atât de mari.

De asemenea, Canon lansează astăzi EOS R6 Mark II, un aparat foto full-frame mirrorless care le oferă creatorilor de conţinut hibrid moduri inovatoare de a-şi exprima creativitatea fără a face compromisuri, indiferent de subiectul urmărit. Cu posibilitate de fotografiere continuă cu 40cps şi folosind Canon Dual Pixel CMOS AF II pentru a recunoaşte şi a urmări mai multe subiecte la viteză mai mare, EOS R6 Mark II stabileşte noi recorduri de viteză. Un adevărat produs hibrid, acesta poate realiza înregistrări video supraeşantionate 4K 60p sau 6K RAW.

 • Caracteristici principale RF 135mm F1.8L IS USM:
 • • Diafragmă rapidă circulară f/1.8 cu 9 lamele
 • • Distanţă focală de 135mm
 • • IS - Stabilizare echivalentă 5,5 stops (8 stops cu IBIS)
 • • Design optic avansat cu trei elemente UD, straturi de protecţie ASC şi Super Spectra
 • • Motor Nano USM pentru focalizare automată rapidă şi silenţioasă

 • Caracteristici principale SPEEDLITE EL-5:
 • • Număr ghid 60, cu lumină de modelare integrată
 • • Timp rapid de reîncărcare a bliţului de 0,1-1,2 secundeiv
 • • Acumulator Li-ion LP-EL
 • • Primul bliţ Canon Speedlite cu conector pentru patină multifuncţională
 • • Control radio wireless pentru până la 15 bliţuri Speedlite suplimentare

Leave a Reply